Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η εκπαίδευση ειδικά στο σύγχρονο κόσμο έχει αποκτήσει νέες διαστάσεις και μία διαφορετική χροιά από μία στείρα διανομή της γνώσης. Η εκπαίδευση σήμερα πρέπει να εμπνέει την αλλαγή, να προσαρμόζεται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και να διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία πάντα σε αρμονία με την τεχνολογική εξέλιξη και την καινοτομία.

Η εποχή μας ταλανίζεται από μία πληθώρα μικρών και μεγάλων κρίσεων τόσο σε οικονομικό όσο και σε ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι νέοι άνθρωποι διακατέχονται από ένα αυξανόμενο προβληματισμό και ανασφάλεια που προβάλουν ως η κύρια τροχοπέδη στα όνειρα, στις φιλοδοξίες και στην ανάπτυξη των ταλέντων τους.

Η παιδεία και ειδικότερα η ποιοτική εκπαίδευση έρχονται να απαντήσουν στις παραπάνω προκλήσεις.

Η αξία της παιδείας δεν θα βελτιώσει σε μία ημέρα τους χρηματοοικονομικούς δείκτες, ούτε την αγορά παραγώγων. Θα βελτιώσει όμως την οπτική μας για τον κόσμο, την κοινωνική μας ευαισθησία ως πολίτες, την ευρυμάθεια μας ως επιστήμονες και την ανθρωπιστική μας διάσταση ως όντα. Πάνω απ’ όλα όμως θα μας κάνει ελεύθερους ανθρώπους.

 

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια δημιουργίας του Epsilon Net College με γνώμονα την ανάπτυξη προγραμμάτων που έχει ανάγκη σήμερα ο σύγχρονος επαγγελματίας επιστήμονας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να συνδυάσουμε τις αρετές της άρτιας επαγγελματικής κατάρτισης με την υπεροχή της ακαδημαϊκής διάστασης, ώστε να σας προσφέρουμε όχι απλά κάποια νέα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά μία ολοκληρωμένη συνέργεια γνώσης με την εγγύηση και το κύρος της Epsilon Net και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ρώμης Uninettuno.

Η συνεργασία του Epsilon Net College με το Πανεπιστήμιο Uninettuno έκανε εφικτή την προσφορά αποκλειστικά για την Ελλάδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Λογιστική και στα Χρηματοοικονομικά – MBA in Accounting and Finance με την πρωτοποριακή μέθοδο της Μικτής Διδασκαλίας (Blended Learning). Ο προσεχής προγραμματισμός μας περιλαμβάνει τον εμπλουτισμό της συγκεκριμένης συνεργασίας με πτυχιακά προγράμματα στη διοίκηση επιχειρήσεων και τις χρηματοοικονομικές επιστήμες καθώς και νέα MBAs.

 

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας καλωσορίζω στο Epsilon Net College με την ευχή να καταφέρουμε να σας μεταλαμπαδεύσουμε την αγάπη μας για την εκπαίδευση και την αφοσίωση μας στη γνώση. Πάνω απ’ όλα όπως έγραψε και ο John Dewey, η εκπαίδευση είναι τρόπος ζωής!

 

Καθ. Κυριάκος Κουβελιώτης, PhD

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Πανεπιστημίου Uninettuno