Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ψηφιοποίηση της Κινητικότητας και των Μεταφορών

7 Τρ Νοέμβριος 2023 17:30 - 19:30

Online Δωρεαν Σεμινάριο με θέμα : Ψηφιοποίηση της Κινητικότητας και των Μεταφορών

 

Περιγραφή

Η ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων καθώς και η ανάπτυξη σύγχρονων λύσεων βασισμένων στην αυτοματοποίηση και την επεξεργασία δεδομένων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κινητικότητας, των μεταφορών και των υπηρεσιών των logistics αποτελούν κυρίαρχες τάσεις στον χώρο. Η ψηφιοποίηση των συστημάτων μεταφορών και των υπηρεσιών logistics έχει αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο τα εμπορεύματα μεταφέρονται, παρακολουθούνται και διαχειρίζονται στις αλυσίδες εφοδιαστικής και στο ευρύτερο δίκτυο μεταφορών. Παράλληλα, η ευρεία γκάμα καινοτομιών (όπως η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, οι αισθητήρες Internet of Things – IoΤ, τα λογισμικά προσομοίωσης, η τεχνητή νοημοσύνη, τα δίκτυα 5G, το υπολογιστικό νέφος, κτλ.) ενισχύουν την αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων των διαδικασιών στα συστήματα μεταφορών εμπορευμάτων και της κινητικότητας των επιβατών.

 

Ένα από τα κύρια οφέλη της ψηφιοποίησης, στις μεταφορές και τις υπηρεσίες logistics είναι η βελτιωμένη διαφάνεια και ευελιξία. Η βιομηχανία μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις αλυσίδες εφοδιαστικής, βελτιστοποιώντας διαδρομές, μειώνοντας καθυστερήσεις και ελαχιστοποιώντας το κόστος. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση και την τοποθεσία των αποστολών τους, λαμβάνοντας καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης. Τέλος, η υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών επιτρέπει στον κλάδο να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, βελτιώνοντας τις διαδρομές, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής και αυξάνοντας την αποδοτικότητα στη χρήση καυσίμων. Όσον αφορά την κινητικότητα, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε δίνοντάς μας πρόσβαση σε πολλαπλούς τρόπους μεταφοράς από μια ενιαία εφαρμογή. Συνολικά, η ψηφιοποίηση καθιστά τις υπηρεσίες κινητικότητας, μεταφορών και logistics πιο αποδοτικές, αξιόπιστες και περιβαλλοντικά βιώσιμες.

 

Ομιλητές

Δρ Πέτρος Λάλος, Presales Engineer – Honorary Lecturer, «Τί είναι τα Digital Twins μέσα από Πρακτικά Παραδείγματα και Εφαρμογές

Μάριος Ντάφλος, Product Sales Engineer, Bentley Systems, «Ψηφιακά Αντίγραφα Συστημάτων Επιβατικών Μεταφορών – Παραδείγματα από όλο το κόσμο»

Δρ Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη, MSc Logistics & Supply Chain Management, Epsilon College. Κύρια Ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης «Προκλήσεις και Οφέλη της Ψηφιοποίησης στην Κινητικότητα και τις Μεταφορές»

 

Για την δωρεάν ημερίδα δηλώστε συμμετοχή εδω

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Τρ Νοέμβριος 2023
Ώρα:
17:30 - 19:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

M Masters D Diplomas B Bachelors