Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δωρεαν Online Σεμινάριο με θέμα : «Αλλαγή καριέρας: Ανάγκη ή Ευκαιρία;»

23 Δε Ιανουάριος 2023 16:30 - 21:30

Οι επιπτώσεις στις προοπτικές καριέρας των νέων και όχι τόσο νέων στελεχών, από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Ημερομηνία: 29.06.2022 | 17:15-18:45

Περιγραφή

Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να αλλάζει γοργά τον κόσμο μας,  υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τους εργαζομένους να αναπτύξουν και να εμβαθύνουν τις τεχνικές και τις ψηφιακές τους δεξιότητες ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της εργασίας τους, να γίνουν πιο δημιουργικοί και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των εργοδοτών.

To σημερινό περιβάλλον εργασίας εμφανίζει χαρακτηριστικά μεταβλητότητας, αβεβαιότητας, πολυπλοκότητας και ασάφειας, γνωστά με το ακρωνύμιο VUCA. Εργαζόμαστε σε ένα υβριδικό περιβάλλον, εκπαιδευόμαστε από απόσταση και εντάσσουμε ψηφιακά συστήματα σχεδόν παντού στην καθημερινότητά μας.

Ανεξάρτητα από τον τομέα που δραστηριοποιείται κάποιος ή το ρόλο του, στην εκδήλωση θα εξετάσουμε τις τεχνικές και ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζεται να έχει το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και βασικά βήματα του πλάνου προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ώστε να αποκτούμε αυτές τις δεξιότητες. Παράλληλα, θα προσεγγίσουμε τις σημαντικότερες δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξει ο κάθε εργαζόμενος καθώς και το πώς μπορεί να σχεδιάσει ένα πλάνο καριέρας.

Στην online ημερίδα θα απαντηθούν καίρια ερωτήματα όπως :

  • Ποιες είναι οι κρίσιμες προκλήσεις που αναδύονται σε ατομικό και οργανωσιακό επίπεδο στην ταραχώδη περίοδο που διανύουμε;
  • Ποιες στρατηγικές μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση και την ανάπτυξη;

Τέλος, αξιοποιώντας θεωρητικά μοντέλα, αναφορές στην pop κουλτούρα, αλλά και πραγματικά παραδείγματα, θα συζητηθεί η κεφαλαιώδης σημασία της προσαρμογής ως προϋπόθεση για την επιτυχία.

Ομιλητές 

Δρ Μαρία Συτζιούκη –  Ιδιότητα: «Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού»

H Μαρία Συτζιούκη είναι Διδάκτορας Φιλοσοφίας με αντικείμενο της διατριβής την ανάπτυξη και την αξιολόγηση δεξιοτήτων απασχόλησης και δια βίου μάθησης, ενώ έχει ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική της έρευνα στην ανάπτυξη και αξιολόγηση διαπολιτισμικών δεξιοτήτων. Έχει έργο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με αντικείμενα τη Δια βίου μάθηση, τη Διαχείριση Δεξιοτήτων, τη Διοίκηση Μονάδων μη Τυπικής Εκπαίδευσης και την Οργανωσιακή Ψυχολογία. Η Μαρία Συτζιούκη εξειδικεύεται στη μάθηση στο χώρο εργασίας, στο reskilling και το upskilling του ανθρώπινου δυναμικού και στην ενσωμάτωση της Τεχνολογίας στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων

Τίτλος ομιλίας: «Σχεδιασμός καριέρας και μεταβάσεις στον ψηφιακό κόσμο: συνέχειες και ασυνέχειες»

Δρ Νίκος Κιτωνάκης – Ιδιότητα: Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του ΜΒΑ, Epsilon College

O Δρ. Νίκος Κιτωνάκης είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα διεθνών επενδύσεων. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και ως στέλεχος εισηγμένων εταιριών. Έχει υπηρετήσει ως ειδικός επιστήμονας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ως Αν. Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών έργων, ενώ διαθέτει μακρά εκπαιδευτική εμπειρία. Από το 2021, είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος στο ΜΒΑ του Epsilon College.

Τίτλος ομιλίας: «Στρατηγικές προσαρμογής σε ένα περιβάλλον αλλαγών: πώς να γίνετε ο σουπερήρωας της ζωής σας»

Σπύρος Κοττώρης – Ιδιότητα: «Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Πιστοποιημένος ICF Coach Καριέρας και Στελεχών»

Ο Σπύρος έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ως Senior L&D Strategist, Business Consultant και ICF Πιστοποιημένος Executive και Career Coach, με διεθνή εμπειρία. Έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικές λύσεις στα λεγόμενα Human Skills για τις ανάγκες απαιτητικών έργων σε 9 χώρες και 13 επιχειρηματικούς κλάδους.

Τίτλος Ομιλίας: «Αλλαγή Καριέρας: Οι προκλήσεις και το προσωπικό σχέδιο δράσης για αλλαγή ή ανάπτυξη δεξιοτήτων»

Χορηγoί Επικοινωνίας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Δε Ιανουάριος 2023
Ώρα:
16:30 - 21:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

M Masters D Diplomas B Bachelors