Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δωρεαν Online Σεμινάριο με θέμα : Η Ηγεσία στην Εποχή των κρίσεων

18 Τε Ιανουάριος 2023 11:00 - 16:30

Ημερομηνία: 13.12.2022 | 18:00- 20:00

Περιγραφή

Η εντεινόμενη αβεβαιότητα ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων κρίσεων (γεωπολιτική, οικονομική, ενεργειακή, πανδημική κ.λπ.) θέτει νέες προκλήσεις στην άσκηση της ηγεσίας και αναδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη έμφαση στην προσαρμοστικότητα, την ανθεκτικότητα και την ευελιξία. Ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά εκείνων που αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις, πώς μπορούν να διασφαλίσουν την επιβίωση και ανάπτυξη των οργανισμών στους οποίους υπηρετούν, υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να επιτύχουν τους απαραίτητους μετασχηματισμούς και με ποιους τρόπους μπορούν να παρακινήσουν το προσωπικό σε ένα περιβάλλον συνεχών πιέσεων και αλλαγών;

Στο σεμινάριο  αυτό 3 έμπειροι ομιλητές θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στα ως άνω ερωτήματα, συμβάλλοντας στον προβληματισμό και προτείνοντας καλές πρακτικές.

Ομιλητές:

Δρ Νίκος Κιτωνάκης, “Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του ΜΒΑ, Epsilon College”

O Δρ. Νίκος Κιτωνάκης είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα διεθνών επενδύσεων με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Έχει εργασθεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και ως στέλεχος εισηγμένων εταιριών. Έχει υπηρετήσει ως επιστημονικό προσωπικό στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ως Αν. Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών έργων, ενώ διαθέτει μακρά εκπαιδευτική εμπειρία, διδάσκοντας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και σε προγράμματα επιμόρφωσης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.Μεταξύ άλλων, διδάσκει στρατηγική διοίκηση, οργανωσιακή συμπεριφορά, διοίκηση αλλαγής, θέματα επιχειρηματικότητας, δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Δρ Κλεάνθης Κατσαρός Postdoctoral Researcher in Change Management/Faculty Member at the Athens University of Economics and Business

Ο Δρ Κλεάνθης Κατσαρός είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) όπου διδάσκει Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Διοίκηση Αλλαγής και Ηγεσία. Είναι επίσης διδάσκων στο ESCE International Business School (Παρίσι, Γαλλία), στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Πάτρα, Ελλάδα), στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Λευκωσία, Κύπρος) και στο OUS Royal Academy of Economics and Technology (Ζυρίχη, Ελβετία). Έχει δημοσιεύσει σε πολλά διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά με κριτές (π.χ. Journal of Applied Behavioral Science, Employee Relations κλπ) ενώ η έρευνά του έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα επιστημονικά συνέδρια (π.χ. Academy of Management κ.λπ.). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις αντιδράσεις των εργαζομένων ως προς την αλλαγή και στην ηγεσία της αλλαγής.

Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, Chief Human Resource Officer, Teleperformance, Greece

Ο κος Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος είναι ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας Teleperformance Greece και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα συμμετέχει ως μέλος στο συμβούλιο Ανθρώπινου Δυναμικού της Teleperformance παγκοσμίως.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο New York College of Greece και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων από το Institute University Kurt Bosch.Από το 1995 εργάζεται έως και σήμερα στην Teleperformance Greece ενώ το 2000 ανέλαβε την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, διακρίθηκε με την Teleperformance Greece στον θεσμό των European Great Place to Work, ενώ σε Εθνικό επίπεδο τα έτη 2013, 2017, 2020 & 2022. Παρόμοιες διακρίσεις στα HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ /ΕΙΜΑΔ. Το 2018 έλαβε το πρώτο βραβείο στα HR Awards στην κατηγορία “Best Workplace Diversity Strategy” ενώ παράλληλα η Εταιρία διακρίθηκε και σε άλλες δύο κατηγορίες και την 2η θέση (Silver Winner) στα πανευρωπαϊκά βραβεία ECCCSΑ Awards 2018 στην κατηγορία “Employer of the Year”. Είναι μέλος της ΣΣΔΠ.

Για την δωρεάν ημερίδα δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Τε Ιανουάριος 2023
Ώρα:
11:00 - 16:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

M Masters D Diplomas B Bachelors