ΜΒΑ

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Έναρξη

Οκτώβριος

ή

Μάρτιος

Διάρκεια

1 Έτος (Full Time )

ή

1,5 Έτος (Part Time)

Πανεπιστήμιο

University of Northampton

Campus

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

ΜΒΑ (Master of Business Administration)

Το Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι σήμερα ένας από τους πιο περιζήτητους τίτλους σπουδών παγκοσμίως. Η επιτυχία του οφείλεται  στο γεγονός ότι βοηθάει τον κάτοχό του να διοικήσει αποτελεσματικά μια επιχείρηση. Το ΜΒΑ του University of Northampton είναι άρτιο, σύγχρονο και δυναμικό.

Δρ. Νικος Κιτωνάκης - MBA Programme Leader

“Σε έναν κόσμο μεγάλων προκλήσεων, έντονων μετασχηματισμών και αβεβαιότητας, η επένδυση στη γνώση συνεχίζει να εγγυάται υψηλές αποδόσεις. Το MBA του Epsilon College σε συνεργασία με το University of Northampton αποτελεί ένα σύγχρονο, συστηματικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, αλλά και για δυναμική σταδιοδρομία απαιτήσεων. Με μία ομάδα καθηγητών με εμπειρία, προσήλωση και ισχυρή δέσμευση στην ακαδημαϊκή αριστεία, ένα πλούσιο εύρος μαθημάτων που καλύπτουν όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης, σύγχρονες υποδομές και ευέλικτες διαδικασίες που ανταποκρίνονται ακόμα και στις πιο σύνθετες ανάγκες και βεβαίως, δυνατότητα για πλήρη παρακολούθηση εξ αποστάσεως, το ΜΒΑ του Epsilon College είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνους και εκείνες που θέτουν τον πήχη της επιτυχίας τους υψηλά και διεκδικούν το μέλλον τους με αξιώσεις. Σκοπός μας δεν είναι να προετοιμάσουμε απλώς καταρτισμένα στελέχη, αλλά να αναδείξουμε μελλοντικούς ηγέτες.”

Γιατί να επιλέξω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Epsilon College;

 • University of Northampton

  Έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία TEF (Gold in the Government’s Teaching Excellence Framework) & βρίσκεται στην 21η θέση στην κατάταξη Impact Rankings 2021 for UK Universities & στην 200η θέση παγκοσμίως.

 • Σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών

  Άρτιο και καινοτόμο πρόγραμμα σποδών που διαφέρει από τα κλασσικά ΜΒΑ αφού συνδυάζει τη διοίκηση με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και περιέχει μαθήματα που κάνουν την διαφορά: Competitive Strategy and Innovation, International Business Negotiation, The Entrepreneurship Report, Managing Operations and the Supply Chain κ.α.

 • Guest Lecturing στο Epsilon College

  Στο πρόγραμμα υλοποιείται η πρακτική του Guest Lecturing με ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών σε επίκαιρα και πρακτικά θέματα από την αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο των μαθημάτων experts, με εξέχουσα θέση στον τομέα της δραστηριότητας τους, υλοποιούν εργαστήρια, περιπτώσεις μελέτης και ομιλίες. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές μοιράζονται την πραγματική-πρακτική εμπειρία και καινοτόμες λύσεις, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν ιδέες αλλά και τεχνικές επίλυσης προβλημάτων από την καθημερινότητα του εργασιακού περιβάλλοντος

 • CMI accreditation

  Πιστοποιημένο από το CMI Chartered Management Institute της Μεγάλης Βρετανίας.

 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών

  Εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων (Ν. 4610/19 & Ν. 4635/19).

 • Προοπτικές γρήγορης επαγγελματικής εξέλιξης

  Μέσω του δικτύου της Epsilon NET που ξεπερνάει τις 120.000 Επιχειρήσεις & Ελεύθερους Επαγγελματίες και του Γραφείου Δικτύωσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS”.

 • Franchise πρόγραμμα

  Φοίτηση και ολοκλήρωση του Βρετανικού προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα διατηρώντας τα ιδια standards.

 • Έμπειρο Διδακτικό προσωπικό

  Διδάσκουν στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες με άρτιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 • Δωρεάν Παροχές

  Δωρεάν πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες της Epsilon Net, On line Τράπεζα, Komvos First Level, E-magazine & Δωρεάν διάθεση και χρήση των εφαρμογών λογισμικού της Epsilon Net σε School edition

Μαθήματα

Α ΚΥΚΛΟΣ

Critical Issues in Business

Αυτή η ενότητα αποτελεί μια εισαγωγή στο πρόγραμμα MBA και αναλύει σύγχρονα ζητήματα που επηρεάζουν τη στρατηγική λήψη αποφάσεων από τους ηγέτες σε ένα σύνθετο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες ακολουθούν μια διερευνητική και αναλυτική προσέγγιση για να αναπτύξουν κριτική σκέψη και ακαδημαϊκές δεξιότητες. Ενδεικτικά το περιεχόμενο της ενότητας καλύπτει θεματικές όπως: Πολυπλοκότητα μετά την οικονομική κρίση, Παγκόσμιες αλυσίδες αξίας και οικονομικός εθνικισμός, Καινοτομία, big data και τεχνητή νοημοσύνη, Εταιρική διακυβέρνηση και ενδιαφερόμενα μέρη.

Managing and Organisational Behaviour

Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι να αναπτύξει κριτική κατανόηση των θεωριών που σχετίζονται με την οργανωτική συμπεριφορά και τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Οι εκπαιδευόμενοι θα ασχοληθούν με τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και θα εφαρμόσουν θεωρητικές έννοιες στην πράξη, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο και τους παράγοντες της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού. Ενδεικτικά το περιεχόμενο της ενότητας καλύπτει θεματικές όπως: Στρατηγική διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, Διαχείριση υψηλών επιδόσεων σε οργανισμούς, Τεχνολογικός μετασχηματισμός στο HRM και την οργανωτική συμπεριφορά

Strategic Marketing

Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι να εφοδιάσει υψηλά διοικητικά στελέχη με τις γνώσεις και δεξιότητες του marketing, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της οργανωσιακής επιτυχίας. Η ενότητα θα δώσει στους συμμετέχοντες μια στρατηγική προοπτική της διαχείρισης του marketing και μια κατανόηση της στρατηγικής διαδικασίας προγραμματισμού του marketing. Ενδεικτικά το περιεχόμενο της ενότητας καλύπτει θεματικές όπως: Ανάλυση πελατών, Αποτελεσματική ανάλυση ανταγωνιστών, Ανταγωνισμός μέσω εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, Η σημασία των εφαρμογών στο marketing.

Managing Operations and the Supply Chain

Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι να αξιολογήσει έννοιες και εφαρμογές των λειτουργιών και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις στρατηγικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων εντός των δικών τους οργανισμών. Ενδεικτικά το περιεχόμενο της ενότητας καλύπτει θεματικές όπως: Εισαγωγή στη Διαχείριση Επιχειρήσεων, Στρατηγική λειτουργίας, Διαχείριση της ποιότητας, Lean Management.

Competitive Strategy and Innovation

Η ενότητα αυτή εξετάζει το «πλαίσιο της ανταγωνιστικής στρατηγικής» και οι μελέτες περιπτώσεων διαφωτίζουν εκείνα τα εργαλεία και τις τεχνικές ανάλυσης σε σχέση με τη διαμόρφωση, την επιλογή, την εφαρμογή και την αξιολόγηση της στρατηγικής. Στην ενότητα αυτή εξετάζεται επίσης η ανάγκη για καινοτομία εντός ενός οργανισμού, τα παγκόσμια ζητήματα, οι τάσεις και οι δυνάμεις που οδηγούν στην αλλαγή καθώς και σκοπός και ο κοινωνικός αντίκτυπος της διαχείρισης της αλλαγής σε ποικίλα πλαίσια.

Β ΚΥΚΛΟΣ

Financial Decision Making

Η ενότητα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους εκπαιδευόμενους στρατηγικές γνώσεις και ικανότητες στην πρακτική εφαρμογή των λογιστικών και ποσοτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις, καθώς και των τεχνικών διαχείρισης πληροφοριών και εφαρμογών πληροφορικής. Η ενότητα εξοπλίζει τους συμμετέχοντες με δεξιότητες που επιτρέπουν κριτική ερμηνεία και ανάλυση λογιστικών και οικονομικών πληροφοριών σε εταιρικά πλαίσια λήψης αποφάσεων. Ενδεικτικά το περιεχόμενο της ενότητας καλύπτει θεματικές όπως: Χρηματοοικονομικοί και μη χρηματοοικονομικοί στόχοι, βασικοί ενδιαφερόμενοι και λογοδοσία, προστιθέμενη αξία των μετόχων, Προϋπολογισμός και έλεγχος του προϋπολογισμού, Επιχειρησιακοί προϋπολογισμοί, Οικονομική διαχείριση σε όλο τον κόσμο: ανταγωνιστικές προοπτικές, μοντέλα και πρακτικές, Ηθική & νομική συμπεριφορά και ΕΚΕ στην οικονομική πρακτική.

Business Management Research in Practice

Η ενότητα αυτή είναι σημαντικό μάθημα του Προγράμματος, καθώς οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αναπτύξουν τα δικά τους ακαδημαϊκά και πρακτικά ενδιαφέροντα, να επιλέξουν ένα θέμα για έρευνα, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τη μελέτη και να καταλήξουν σε ευρήματα και κατάλληλα συμπεράσματα. Επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να συγκεντρώσουν διαφορετικές πτυχές της μελέτης που επιθυμούν να εκπονήσουν και να συμμετέχουν σε εργαστήρια ανταλλαγής απόψεων και ιδεών.

International Business Negotiation

Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι να εμπλέξει τους εκπαιδευόμενους με τις θεωρίες και τις τεχνικές που σχετίζονται με τις διεθνείς επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις. Οι εκπαιδευόμενοι θα αναπτύξουν δεξιότητες διαπραγμάτευσης σε διαφορετικές καταστάσεις και σε διαπολιτισμικό πλαίσιο, και θα αποκτήσουν την ετοιμότητα που απαιτείται ώστε να είναι αποτελεσματικοί και υπεύθυνοι διαπραγματευτές. Ενδεικτικά το περιεχόμενο της ενότητας καλύπτει θεματικές όπως: Δύναμη και εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις, Ηθική, ενδιαφερόμενα μέρη και κατανεμημένη δικαιοσύνη, Διεξαγωγή πολυμερών διαπραγματεύσεων.

The Entrepreneurship Report

Αυτή η ενότητα εφοδιάζει τους εκπαιδευόμενους με τις γνώσεις και δεξιότητες ώστε να διερευνούν και να εντοπίζουν ευκαιρίες και δυνατότητες στην αγορά και να εξετάζουν στρατηγικές και μετρήσεις για τους βασικούς λειτουργικούς τομείς ώστε να δημιουργούν ένα πειστικό επιχειρηματικό σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός οδικού χάρτη για μια επιχείρηση. Ενδεικτικά το περιεχόμενο της ενότητας καλύπτει θεματικές όπως: Εξωτερική ανάλυση, Ανάλυση και ανταγωνισμός της βιομηχανίας , Επιχειρησιακό σχέδιο, Κεφαλαιακές απαιτήσεις και επιλογές χρηματοδότησης

Περιγραφή

Το Northampton University επενδύοντας στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του δημιούργησε ένα νέο ΜΒΑ, διαφορετικό από τα κλασικά προγράμματα της βρετανικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα, ανανεωμένο, με διεθνή προσανατολισμό και με μαθήματα που δίνουν έμφαση στην καινοτομία, την νεοφυή επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση της οργανωσιακής συμπροφοράς, τις διεθνείς στρατηγικές επιχειρηματικής διαπραγμάτευσης και τα μοντέλα λήψης οικονομικών αποφάσεων.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν άμεσα εφαρμόσιμες γνώσεις και εργαλεία διοίκησης και θα χτίσουν ένα σημαντικό δίκτυο γνωριμιών με αποφοίτους που θα χρησιμοποιήσουν στα επόμενα βήματα της επαγγελματικής τους ζωής. Επιστέγασμα του προγράμματος είναι η εκπόνηση ερευνητικών project στην πράξη μέσα από τα οποία οι φοιτητές θα αναλάβουν έναν πραγματικό ρόλο συμβούλου επιχειρήσεων.

University of Northampton

Το University of Northampton έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία Gold in the Government’s Teaching Excellence Framework (TEF), η υψηλότερη βαθμολογία και κατάκτηση που μπορεί να έχει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα! Το πλαίσιο Αριστείας στη Διδασκαλία (TEF), επιβραβεύει τα Πανεπιστήμια, τα οποία σημειώνουν αριστεία και εξαιρετικές επιδόσεις στη διδασκαλία, τις εμπειρίες μάθησης που προσφέρουν και τα αποτελέσματα που καταφέρνουν οι φοιτητές τους.

Είναι ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο  που διαθέτει περισσότερους από 11.000 φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στην διοίκηση επιχειρήσεων και τα χρηματοοικονομικά, την πληροφορική και τις σύγχρονες τεχνολογίες, την εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές επιστήμες σε δύο πανεπιστημιουπόλεις κοντά στο κέντρο της πόλης Northampton. Το πανεπιστήμιο έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια και το καινούριο του κτίριο στο Waterside, με κόστος 330 εκατομμύρια Βρετανικές Λύρες σχεδιάστηκε:
• φιλικό προς το Περιβάλλον
• να καλύπτει τις ανάγκες διδασκαλίας του 21ου αιώνα
• με πρόσβαση 27 ώρες/7 ημέρες στη βιβλιοθήκη και σε υλικό μάθησης
• με Σύγχρονα Μαθησιακά Περιβάλλοντα

Η καινοτόμος προσέγγιση του Πανεπιστημίου σε ό,τι αφορά στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και η διεθνής φήμη του σε ό,τι αφορά στην παραγωγή αποφοίτων με εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης, καθιστά το Πανεπιστήμιο μια κορυφαία επιλογή για το παρόν και το μέλλον. Μέσω της αφοσίωσης του Πανεπιστημίου του Northampton στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία, οι φοιτητές αναπτύσσουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες διεθνώς, τοποθετώντας τους ένα βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση απασχόλησης και στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Γραφείο Δικτύωσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS”

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS” λειτουργεί με σκοπό να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει μεταξύ των φοιτητών που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και των εταιριών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες. Σήμερα το EVRESIS συνεργάζεται με πολλές μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες απευθύνονται οι ίδιες, κάθε χρόνο, στην Epsilon Net και ζητούν να προσλάβουν αποφοίτους της.

Το Γραφείο Δικτύωσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS” παρέχει δικτύωση και συμβουλευτική υποστήριξη σε όλους τους φοιτητές και τους αποφοίτους ή/και τους επαγγελματίες, οι οποίοι στοχεύουν στην έναρξη της σταδιοδρομίας τους, στην επαγγελματική αλλαγή ή και στην επαγγελματική ανάπτυξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες που παρέχει:
• Δικτύωση
• Παρακολούθηση Αγοράς Εργασίας και Ανακοίνωση Θέσεων Εργασίας
• Θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις
• Ενημέρωση για Ημερίδες Καριέρας ώστε να έρθουν οι φοιτητές σε άμεση επαφή με εκπροσώπους οργανισμών και επιχειρήσεων και να γίνει η διασύνδεση των υποψήφιων εργαζομένων με τους μελλοντικούς εργοδότες τους.
• Συμβουλευτική σταδιοδρομίας (career counseling)
• Συμβουλευτική επιχειρηματικότητας (Start up)
• Συμβουλευτική επιλογής σπουδών
• Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου, επαγγελματικά ισοδύναμου των εγχώριων Πανεπιστημίων και μπορούν να προβούν στην πράξη ισοδυναμίας του πτυχίου τους από τις Ελληνικές Αρχές μέσω του φορέα ΑΤΕΕΝ (Ν. 4610/19 & Ν 4635/19).

Tο MBA παραμένει ο δημοφιλέστερος μεταπτυχιακός τίτλος στην Διοίκηση επιχειρήσεων και οι κάτοχοι έχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις υψηλότερων διοικητικών θέσεων μέσα στην ιεραρχία επιχειρήσεων – οργανισμών.

Συγκεκριμένα οι πτυχιούχοι μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως:

 • Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
 • Στελέχη Διοίκησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
 • Σύμβουλοι επιχειρήσεων
 • Στελέχη πωλήσεων
 • Ελεύθεροι επαγγελματίες, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας τη δική τους επιχείρηση.

Καθηγητές

Το διδακτικό προσωπικό του προγράμματος απαρτίζεται από καθηγητές, που συνδυάζουν την επαγγελματική εμπειρία στους τομείς της καινοτομίας, της διοίκησης και της επιχειρηματικότητας και παράλληλα διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, τους οποίους επιπλέον πιστοποιεί το Πανεπιστήμιο του Northampton για την αριστεία τους στην διδασκαλία.

Η  Epsilon Net με ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο 95000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα αξιοποιεί τα ανώτερα στελέχη τους ως διδάσκοντες και μέντορες  στα προγράμματα σπουδών. Τα στελέχη – μέντορες μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται στον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο και τους βοηθούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες από διαφορετικές κατευθύνσεις σπουδών οι οποίοι επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στο χώρο των επιχειρήσεων.

Τα κριτήρια εισαγωγής είναι:

• Πτυχίο Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή κολεγίου
• Διοικητική εμπειρία 3 ετών
• Βεβαίωση σπουδών  ΙΕΚ & σημαντική διοικητική εμπειρία (για στελέχη χωρίς 1ο πανεπιστημιακό πτυχίο)
• Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

Επικοινωνήστε μαζί μας