MSc in Logistics and Supply Chain Management

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Έναρξη

Οκτώβριος

ή

Μάρτιος

Διάρκεια

1 Έτος (Full Time )

ή

1,5 Έτος (Part Time)

Πανεπιστήμιο

University of Northampton

Campus

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

MSc in Logistics and Supply Chain Management

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας καλύπτει θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την αξιολόγηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο στρατηγικό ρόλο των νέων Τεχνολογιών και των Πληροφοριακών Συστημάτων Εφοδιαστικής Διαχείρισης.

Μαρκος Πλυτας - Ακαδημαικός Διευθυντής

“Οι λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία και την καθημερινότητα μας, περισσότερο από ότι ίσως συνειδητοποιεί ο καθένας μας. Η ζήτηση για καταρτισμένους επαγγελματίες του κλάδου, ικανούς να αντιλαμβάνονται τις ευρύτερες στρατηγικές αλληλεξαρτήσεις αλλά και να ανταποκρίνονται στις πιεστικές ανάγκες τις καθημερινότητας, είναι μεγάλη. Έλα να σπουδάσεις σωστά, μεθοδικά, πρακτικά και εμπεριστατωμένα, την επιστήμη της εφοδιαστικής αλυσίδας στο κολλέγιο που δημιουργήθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους ταχύτερα αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας και συνεργάζεται με ένα πρωτοποριακό βρετανικό πανεπιστήμιο, σε ένα πρόγραμμα πιστοποιημένο από το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT).”
.

Γιατί να επιλέξω τις μεταπτυχιακές σπουδές του Epsilon College;

 • University of Northampton

  Έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία TEF (Gold in the Government’s Teaching Excellence Framework) & βρίσκεται στην 21η θέση στην κατάταξη Impact Rankings 2021 for UK Universities & στην 200η θέση παγκοσμίως.

 • Σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών

  Περιέχει καινοτόμα μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Risk and Resilience in Holistic Value Chain Management,Strategic Issues in Logistics κ.α. ) και δίνει μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες (Digital Twins and the Internet of Things).

 • CILT accreditation

  Πιστοποιημένο από το Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να γίνουν Chartered Member (CMILT).

 • Guest Lecturing στο Epsilon College

  Στο πρόγραμμα  υλοποιείται η πρακτική του Guest Lecturing με ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών σε επίκαιρα και πρακτικά θέματα από την αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο των μαθημάτων experts, με εξέχουσα θέση στον τομέα της δραστηριότητας τους, υλοποιούν εργαστήρια, περιπτώσεις μελέτης και ομιλίες. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές μοιράζονται την πραγματική-πρακτική εμπειρία και καινοτόμες λύσεις, ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν ιδέες αλλά και τεχνικές επίλυσης προβλημάτων από την καθημερινότητα του εργασιακού περιβάλλοντος

 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών

  Εμπίπτει στις κείμενες διατάξεις περί της διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων (Ν. 4610/19 & Ν 4635/19).

 • Προοπτικές γρήγορης επαγγελματικής εξέλιξης

  Μέσω του δικτύου της Epsilon NET που ξεπερνάει τις 120.000 Επιχειρήσεις & Ελεύθερους Επαγγελματίες και του Γραφείου Δικτύωσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS”.

 • Δωρεάν Παροχές

  Δωρεάν πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες της Epsilon Net, On line Τράπεζα, Komvos First Level, E-magazine  &  Δωρεάν διάθεση και χρήση των εφαρμογών λογισμικού της Epsilon Net σε School edition

 • Franchise αγγλόφωνο πρόγραμμα

  Φοίτηση και ολοκλήρωση του Βρετανικού προγράμματος σπουδών στην Ελλάδα διατηρώντας τα ιδια standards.

Μαθήματα

Α ΚΥΚΛΟΣ

Managing Operations

To μάθημα αξιολογεί κριτικά έννοιες που σχετίζονται με τη Διεθνή Εφοδιαστική Αλυσίδα και τη Διαχείριση της. Επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να αναγνωρίσουν τις πολύπλοκες λειτουργίες ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού και να συντονίσουν και να διαχειριστούν τις σχετικές αποφάσεις μέσα στους δικούς τους οργανισμούς. Οι λειτουργίες και οι αποφάσεις της αλυσίδας εφοδιασμού απαιτούν συχνά αριθμητική ανάλυση, επομένως οι εκπαιδευόμενοι θα ασκηθούν στην εφαρμογή ποσοτικών τεχνικών.

International Logistics & Supply Chain

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να επικεντρωθεί σε διαφορετικά στοιχεία, τα οποία συνθέτουν μια ολιστική άποψη της Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες αποτελούν πηγές ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η ενότητα αξιολογεί τους λόγους για τους οποίους βελτιώθηκε η απόδοση στη διαχείριση των Logistics και η εφοδιαστική αλυσίδα οδηγεί σε χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, μικρότερους χρόνους παράδοσης και καλύτερη αξία για τους πελάτες.

Strategic Issues in Logistics

Η ενότητα εξετάζει στρατηγικά θέματα στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να αναπτύξουν μια πλήρη κατανόηση των κανονισμών και των επιχειρηματικών επιπτώσεων. Τα σενάρια πραγματικών περιπτώσεων διερευνώνται με σκοπό τον εντοπισμό του αντίκτυπου τέτοιων ζητημάτων και την ανάδειξη σχετικών στρατηγικών αποφάσεων ως πιθανές απαντήσεις επίλυσης.

Applied Logistics, Procurement and Supply

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρέχει στους μελλοντικούς διαχειριστές μια εισαγωγή στη Διεθνή Διαχείριση Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας παρέχοντάς τους τη γνώση και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να λειτουργούν αποτελεσματικά πέρα ​​από τα όρια των δικών τους οργανισμών. Η ενότητα φέρνει τη θεωρία σε ένα περιβάλλον με βάση τα συμφραζόμενα, ενισχύοντας την καλή εκτίμηση της διαχείρισης των ενδιαφερομένων μερών.

Β ΚΥΚΛΟΣ

Risk and Resilience in Holistic Value Chain Management

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρέχει στους μελλοντικούς διευθυντές επιχειρήσεων μια εισαγωγή στον κίνδυνο και την ανθεκτικότητα. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να κατανοήσουν τη λειτουργία των ολιστικών αλυσίδων εφοδιασμού, να εξασκηθούν στις απαιτούμενες διαχειριστικές αποφάσεις και να μάθουν να μεσολαβούν με στρατηγικές μετριασμού κινδύνου και σχεδιασμό ανθεκτικότητας.

Digital Twins and the Internet of Things (IoT)

Οι τεχνολογίες Digital Twin είναι επαναστατικά φαινόμενα για την ανάπτυξη ενός ακριβούς ψηφιακού ή για την ανάπτυξη κυβερνοαντίγραφου ενός φυσικού περιουσιακού στοιχείου ή ενός συστήματος. Στην ενότητα αυτοί οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν το Digital Twin (DT) ως μια αναδυόμενη τεχνολογία του Internet of Things (IoT) ως υπόβαθρο και άλλων σχετικών θεωριών και πρακτικών.

Business Research Project

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να προσφέρει την δυνατότητα στους να αναπτύξουν δεξιότητες στην ολοκλήρωση ενός επιχειρησιακού ή ερευνητικού έργου. Οι εκπαιδευόμενοι θα χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους στη διαχείριση έργου, αλλά και τις εξειδικευμένες δεξιότητές που αποκτήθηκαν σε άλλες ενότητες, ώστε να κατακτήσουν έναν κορυφαίο μεταπτυχιακό τίτλο.

Περιγραφή

Οι μεταφορές και η αποθήκευση αποτελούν σήμερα κομβικούς κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας. Οι επιχειρήσεις τείνουν να κατανοούν ολοένα και περισσότερο τον καθοριστικό ρόλο τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Τα υψηλά κόστη των μεταφορών απαιτούν την κατάλληλη επιλογή μέσου μεταφοράς, ενώ παράλληλα η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας των μεταφορικών μέσων και των μεταφορών γενικότερα, έχει διαμορφώσει μία διεθνή τάση υποκατάστασης των πολλών αποθηκών με ένα σύστημα μεγάλων περιφερειακών αποθηκών παράλληλα με την ανάπτυξη ενός ευέλικτου δικτύου διανομής.

Σκοπός του Μεταπτυχιακού είναι να προετοιμάσει επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη που είναι ικανά να αντιμετωπίσουν απαιτητικά επιχειρησιακά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα στο σχεδιασμό, προγραμματισμό, λειτουργία και έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την αξιολόγηση της εφοδιαστικής αλυσίδας για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο στρατηγικό ρόλο και στις σύγχρονες τάσεις στη διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς επίσης και στην εισαγωγή και αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών στη διοίκηση της.

Univeristy of Northampton

Το University of Northampton έχει λάβει το Χρυσό Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία Gold in the Government’s Teaching Excellence Framework (TEF), η υψηλότερη βαθμολογία και κατάκτηση που μπορεί να έχει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα! Το πλαίσιο Αριστείας στη Διδασκαλία (TEF), επιβραβεύει τα Πανεπιστήμια, τα οποία σημειώνουν αριστεία και εξαιρετικές επιδόσεις στη διδασκαλία, τις εμπειρίες μάθησης που προσφέρουν και τα αποτελέσματα που καταφέρνουν οι φοιτητές τους.

Είναι ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο  που διαθέτει περισσότερους από 11.000 φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στην διοίκηση επιχειρήσεων και τα χρηματοοικονομικά, την πληροφορική και τις σύγχρονες τεχνολογίες, την εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές επιστήμες σε δύο πανεπιστημιουπόλεις κοντά στο κέντρο της πόλης Northampton. Το πανεπιστήμιο έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια και το καινούριο του κτίριο στο Waterside, με κόστος 330 εκατομμύρια Βρετανικές Λύρες σχεδιάστηκε:
• φιλικό προς το Περιβάλλον
• να καλύπτει τις ανάγκες διδασκαλίας του 21ου αιώνα
• με πρόσβαση 27 ώρες/7 ημέρες στη βιβλιοθήκη και σε υλικό μάθησης
• με Σύγχρονα Μαθησιακά Περιβάλλοντα

Η καινοτόμος προσέγγιση του Πανεπιστημίου σε ό,τι αφορά στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και η διεθνής φήμη του σε ό,τι αφορά στην παραγωγή αποφοίτων με εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης, καθιστά το Πανεπιστήμιο μια κορυφαία επιλογή για το παρόν και το μέλλον. Μέσω της αφοσίωσης του Πανεπιστημίου του Northampton στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία, οι φοιτητές αναπτύσσουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες διεθνώς, τοποθετώντας τους ένα βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση απασχόλησης και στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Γραφείο Δικτύωσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS”

Το Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS” λειτουργεί με σκοπό να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει μεταξύ των φοιτητών που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και των εταιριών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες. Σήμερα το EVRESIS συνεργάζεται με πολλές μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες απευθύνονται οι ίδιες, κάθε χρόνο, στην Epsilon Net και ζητούν να προσλάβουν αποφοίτους της.

Το Γραφείο Δικτύωσης & Σταδιοδρομίας “EVRESIS” παρέχει δικτύωση και συμβουλευτική υποστήριξη σε όλους τους φοιτητές και τους αποφοίτους ή/και τους επαγγελματίες, οι οποίοι στοχεύουν στην έναρξη της σταδιοδρομίας τους, στην επαγγελματική αλλαγή ή και στην επαγγελματική ανάπτυξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες που παρέχει:
• Δικτύωση
• Παρακολούθηση Αγοράς Εργασίας και Ανακοίνωση Θέσεων Εργασίας
• Θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις
• Ενημέρωση για Ημερίδες Καριέρας ώστε να έρθουν οι φοιτητές σε άμεση επαφή με εκπροσώπους οργανισμών και επιχειρήσεων και να γίνει η διασύνδεση των υποψήφιων εργαζομένων με τους μελλοντικούς εργοδότες τους.
• Συμβουλευτική σταδιοδρομίας (career counseling)
• Συμβουλευτική επιχειρηματικότητας (Start up)
• Συμβουλευτική επιλογής σπουδών
• Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής σύμφωνα με διεθνή πρότυπα

Επαγγελματικές Προοπτικές

Οι απόφοιτοι, με βάση την ελληνική νομοθεσία, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου, επαγγελματικά ισοδύναμου των εγχώριων Πανεπιστημίων και μπορούν να προβούν στην πράξη ισοδυναμίας του πτυχίου τους από τις Ελληνικές Αρχές μέσω του φορέα ΑΤΕΕΝ (Ν. 4610/19 & Ν 4635/19).

Ως κάτοχοι του MSc in Logistics and Supply Chain Management oι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε εταιρίες και οργανισμούς σε διοικητικές θέσεις στους τομείς της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν ως:

• Υπεύθυνοι Εφοδιαστικής Αλυσίδας
• Υπεύθυνοι Μεταφορών
• Υπεύθυνοι Logistics
• Συντονιστές Εφοδιαστικής
• Υπεύθυνοι Διανομής
• Υπεύθυνοι Εξαγωγών
• Υπεύθυνοι Αποθηκών
• Υπεύθυνοι Σχεδιασμού Ζήτησης κ.α.

Καθηγητές

Το διδακτικό προσωπικό του προγράμματος απαρτίζεται από καθηγητές, που συνδυάζουν την επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και παράλληλα διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, τους οποίους επιπλέον πιστοποιεί το πανεπιστήμιο του Northampton για την αριστεία τους στην διδασκαλία.

Η  Epsilon Net με ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο 95000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα αξιοποιεί τα ανώτερα στελέχη τους ως διδάσκοντες και μέντορες  στα προγράμματα σπουδών. Τα στελέχη – μέντορες μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται στον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο και τους βοηθούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες από διαφορετικές κατευθύνσεις σπουδών οι οποίοι επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στο πεδίο της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Τα κριτήρια εισαγωγής είναι:

• Πτυχίο Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή Ξένου Πανεπιστημίου
• Καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (CAE, IELTS 6.5, TOEFL, Cambridge Certificate of Proficiency ή αντίστοιχο).

Επικοινωνήστε μαζί μας