Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δωρεάν Online Εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας»

30 Δε Ιανουάριος 2023 12:00

O Δρ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς , Γενικός Διευθυντής εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας μιλάει για την νεα ψηφιακή κάρτα εργασίας και εξηγεί πως θα αλλάξει ριζικά τον ιδιωτικό τομέα

Ημερομηνία: 18.01.2022 | 18:00-20:00

Διάρκεια: 120 λεπτά

Περιγραφή:

Το πρωτοποριακό εργαλείο της ψηφιακής κάρτας εργασίας περιλαμβάνεται μεταξύ των δράσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ιδιωτικού τομέα. Σκοπός της εκδήλωσης  είναι να παρουσιαστεί το σχέδιο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, τα οφέλη που θα προσφέρει στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, τις αλλαγές που θα φέρει στον ιδιωτικό τομέα και πως θα γίνει η σταδιακή εφαρμογή της.

Οι ομιλητές θα καλύψουν σημαντικά θέματα όπως :

  • Γιατί αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου των εργαζομένων και την αμοιβή τυχόν υπερωριών σύμφωνα με τη νομοθεσία
  • Πως βοηθά στον έλεγχο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.
  • Πως η ψηφιακή κάρτα συντελεί στην αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού
  • Γιατί  Η ψηφιακή κάρτα εργασίας καθιστά, επιπλέον, τους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας διαφανείς και αντικειμενικούς και αποτελεί το «κλειδί» για την δίκαιη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η εξίσωση των υπερωριών σε βιομηχανία και υπηρεσίες.
  • Τις ευρύτερες θετικές επιπτώσεις της ψηφιακής κάρτας, στην αγορά εργασίας και την ελληνική οικονομία

Oμιλητές:

Δρ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς

Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο Δρ. Αγραπιδάς είναι Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Ειδικός στα θέματα των Εργασιακών Σχέσεων της Αγοράς Εργασίας και της Νομισματικής πολιτικής με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.). Έχει συγγράψει τρία επιστημονικά βιβλία για την Αγορά Εργασίας και τις Εργασιακές Σχέσεις και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις εργασιακές σχέσεις και την αγορά εργασίας. Είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας.

Βασίλης Πρασσάς ,

Εξειδικευμένος σύμβουλος εργασιακών θεμάτων & Εμπορικός Διευθυντής της Epsilon Net

O κ. Πρασσάς είναι  Οικονομολόγος & Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων και  Γενικός Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Epsilon Net. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Epsilon Net, στέλεχος της Επιστημονικής Ομάδας της Epsilon Net και υπεύθυνος της συντακτικής ομάδας του ενθέτου «Epsilon Payroll» του μηνιαίου περιοδικού Epsilon7.

Συντάκτης του βιβλίου «Νομοθεσία & Μισθοδοσία, από τη Θεωρία στην Πράξη» (10.000 αντίτυπα), του Πρακτικού Οδηγού «Ένας εργατολόγος στις υπηρεσίες σας» και του Ηλεκτρονικού Περιοδικού «HR Pylon» τα οποία απαριθμούν περισσότερους από 2500 αναγνώστες και εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων Μισθοδοσίας & HR στην Epsilon Tranining και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο σεμινάριο «Πρακτικό Γραφείο Μισθοδοσίας».

Συντονιστής 

Γιάννης Φώσκολος, Διευθυντής του imerisia.gr με πολυετή εμπειρία στο ασφαλιστικό-εργασιακό-οικονομικό ρεπορτάζ.

Σε ποιούς απευθύνεται

Η εκδήλωση αφορά: Όλα τα στελέχη Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την αγορά εργασίας, (φοροτεχνικούς λογιστές, δικηγόρους, εργατολόγους κλπ), ιδιοκτήτες Μικρών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, και όλους όσους ασκούν οποιασδήποτε μορφής διοικητικό έργο στον ιδιωτικό τομέα.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας

Χορηγός Εκδήλωσης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Δε Ιανουάριος 2023
Ώρα:
12:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

M Masters D Diplomas B Bachelors